Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Γιορτή Καλλιακούδας 2016



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ευρυτάνων  Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, τον Σύλλογο Μεγαλοχωριτών Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, την Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Χωριού, την Τοπική Κοινότητα Ανιάδας, την Τοπική Κοινότητα Ροσκάς και την Τοπική Κοινότητα Ψιανών,  οργανώνουν την  Κυριακή 21 Αυγούστου 2016  για 38η φορά την επετειακή γιορτή μνήμης για την ιστορική μάχη της Καλλιακούδας  που έγινε πριν 193 χρόνια, στις 28 και 29 Αυγούστου το 1823. Σ΄ αυτή τη μάχη πολέμησαν όλοι σχεδόν οι Ευρυτάνες αγωνιστές του 1821 έτσι ώστε η γιορτή να αποτελεί ένα ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη τους, στη μνήμη των δικών μας προγόνων.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:
Ø 7:30 π.μ.  Θεία Λειτουργία  στο Εκκλησάκι της Παναγίας της Καλλιακούδας.
Ø 10:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων της μάχης.
Ø Ομιλία από τον  κ. Ηλία Ντζιώρα, Μαθηματικό – καθηγητή του Ε.Μ.Π., πρόεδρο του Ιστορικού - Λαογραφικού  Μουσειακού  Κέντρου Ευρυτανίας  Ο ΕΥΡΥΤΟΣ και αντιπρόεδρο της Πανευρυτανικής Ενωσης,  για το ιστορικό της μάχης.
Ø Κατάθεση στεφάνων
Θα ακολουθήσει το λαϊκό πανηγύρι της Καλλιακούδας κάτω από τα βαθύσκιωτα έλατα. Ο καθένας πρέπει να έχει το φαί  στο σακούλι και ένα χιράμι να στρώσει το τραπέζι του. Επαγγελματίες της περιοχής θα διαθέτουν σουβλάκια, μπύρες, αναψυκτικά κλπ. Καλούμε και τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων να έρθουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους.

 Σας προσκαλούμε στην παραπάνω εκδήλωση μνήμης.


 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: