Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Ο Σύλλογος  « Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ», ο Δήμος Καρπενησίου, ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών « Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και οι  συνδιοργανωτές Τ.Κ. Μεγάλου Χωριού, Τ.Κ. Ψιανών, Τ.Κ. Ρωσκάς, Τ.Κ. Ανιάδας και ο Σύλλογος Συγκρελλιωτών  «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», σας προσκαλούν  την  Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 στην   καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της ιστορικής μάχης της Καλλιακούδας που φέτος συμπληρώνονται 190 χρόνια από τότε (28 και 29 Αυγούστου 1823).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης  είναι:
Ø     7:30 π.μ.  Θεία Λειτουργία  στο Εκκλησάκι της Παναγίας της Καλλιακούδας στη θέση Λακκώματα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου.
Ø     10:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων της μάχης.
Ø     Ομιλία από την κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Μποτονάκη, Δρ. Φιλολογίας-Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Νομού Ευρυτανίας  για το ιστορικό της μάχης.
Ø     Κατάθεση στεφάνων
Θα ακολουθήσει το λαϊκό πανηγύρι της Καλλιακούδας με τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας και ελεύθερο χορό προσφορά του Δήμου Καρπενησίου.
Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να φροντίσουν για τον εφοδιασμό τους.
Θα διατίθενται  σουβλάκια, αναψυκτικά, μπύρες, κρασί κ.λ.π. από επαγγελματίες ιδιώτες, ενώ μπορείτε να φέρετε το φαγητό σας για ένα αξέχαστο γεύμα κάτω από τα έλατα της Καλλιακούδας. Καλούνται οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων (μέλι, τσάι, ρίγανη κλπ) να έρθουν στην Καλλιακούδα και να διαθέσουν τα προϊόντα τους.
Δεν θα σταλούν ατομικές προσκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: