Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΛΔΑΣΑΙΩΝ






Αφορμή για αντάμωμα εκπροσώπων των Γιολδασαίων από διάφορες περιοχές της Ελλάδος  αποτέλεσε η παρουσίαση του βιβλίου  ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΛΔΑΣΑΙΩΝ. Εκπρόσωποί  τους από την Ήπειρο (περιοχή Φιλιππιάδας), Παλαμά Καρδίτσας, Λαμία,  Αγρίνιο αλλά και από διάφορα Ευρυτανικά χωριά έδωσαν το παρόν. Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Συνδέσμου Ευγένιος ο Αιτωλός στο Καρπενήσι, και οργανώθηκε από το Σύλλογο Ευρυτάνων Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ανωγειατών Φιλιππιάδας και Περιχώρων  και την υποστήριξη του Συνδέσμου ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.
Παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αττικής και τ. Υπουργός κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κων. Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασ.Καραμπάς, εκπρόσωποι του κλήρου, ο πρόεδρος του Μουσειακού Λαογραφικού Κέντρου Ευρυτανίας κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Δασάρχης Καρπενησίου κ. Γ.Φάκας, ο Διοικητής του ιδρύματος Πρόνοιας Καρπενησίου κ. Αθανασιάς  και ικανοποιητικός αριθμός ακροατών. Μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ.Κ.Μπακογιάννης.
  Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για μία φορά ακόμα η απουσία του πνευματικού; κόσμου του Καρπενησίου από μία πνευματική εκδήλωση αλλά και Ευρυτάνων που «συρρέουν» σε ημερίδες και συνέδρια. Ήταν η ώρα του καφέ στην πλατεία...
Για το βιβλίο μίλησαν  ο κ. Παναγιώτης Βλάχος, Φιλόλογος-τ. Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης που με τον ξεχωριστό του λόγο καθήλωσε το ακροατήριο και η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Μποτονάκη, Δρ. Φιλολογίας, Προϊσταμένη ΓΑΚ Ν.Ευρυτανίας που παρουσίασε αναλυτικά το βιβλίο. Χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ. Μπούρας, Κοντογεώργος, Καραμπάς, ενώ προσφώνησαν το ακροατήριο  ο Πρόεδρος του συλλόγου  ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ κ. Χρ.Γιαννακόπουλος, που ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης, και  ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας  Ανωγειατών Φιλιππιάδας κ. Βασ. Γιολδάσης, ενώ παρέμβαση έκανε ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Αλκιβιάδης Γιολδάσης που πρότεινε και την αδελφοποίηση της Αδελφότητας  με το Σύλλογο ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ. Τελευταία μίλησε ο συγγραφέας –Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Γιαννακόπουλος που ευχαρίστησε  τους ομιλητές και τους  παρευρισκομένους. Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση προσφορά της Αρτοποιίας -Ζαχαροπλαστικής ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΑΒΕΕ με καταστήματα  στην Άρτα, Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό.
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: