Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Γενική συνέλευση - κοπή πίτας


 
Μπορεί στα χωριά μας να είναι μικρά σε πληθυσμό, στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας όμως συμμετέχουν πολλοί. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην φετινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά και στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που προηγήθηκε.
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στις 11:00 π.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΝΙΟΧΟΣ, Βερανζέρου 26, στην Ομόνοια,  με υπερ-απαρτία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου εκτός από τον απολογισμό-προγραμματισμό του Δ.Σ. ακούσθηκαν προτάσεις για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Ακολούθησε  η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας.
Η εκδήλωση άρχισε  στις  12:30 το μεσημέρι με την ευλογία της πίτας από τον  Ευρυτάνα ιερέα, φίλο του συλλόγου μας,  παπά Δημήτρη Σκόνδρα, εφημέριο στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου. Μετά την κοπή της πίτας απονεμήθηκε  τιμητική πλακέτα στον Ομότιμο καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιο Λάμπρου Γιαννακόπουλο, από τα Ψιανά, για την συμβολή του στην ανάδειξη της περιοχής μας και ιδιαίτερα του φαραγγιού ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ. Ο κ. Γιαννακόπουλος με δημοσιεύματα του αλλά και τη συμμετοχή του σε επιστημονικές ομάδες μελέτης της περιοχής μας, συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάδειξη της περιοχής μας, και ελπίζει, όπως όλοι μας, να μην αργήσει και η ανάπτυξή της. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε δημοσίευμά του στον Οικονομικό Ταχυδρόμο το 1997, που έκανε πανελλαδικά γνωστό το Πανταβρέχει, την συμμετοχή του σε ομάδα μελέτης του Α.Π.Θ. για την ανάπτυξη της περιοχής μας και στην ομάδα σύνταξης της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης της ευρύτερης περιοχής του φαραγγιού ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ του νομού Ευρυτανίας (2006).
 Κατά την απονομή απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι κ.κ. Φώτης Κουλαρμάνης, πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων, Αθανάσιος Σταμάτης, πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης και Ηλίας Ντζιώρας, πρόεδρος του Μουσειακού Λαογραφικού Κέντρου  Ευρυτανίας Ο ΕΥΡΥΤΟΣ, ενώ την παρουσίαση από το Δ.Σ του συλλόγου έκαναν ο πρόεδος κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος και ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μπούρας, οι οποίοι από κοινού με τον Γραμματέα του Δ.Σ. κ.Αθανάσιο Ράπτη έκαναν την απονομή.  Ο κ. Γιαννακόπουλος, σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο, ευχήθηκε να αρχίσει και η εφαρμογή των μελετών για το ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ και την περιοχή μας ώστε να έρθει και η ανάπτυξή της.
Ακολούθησε η απονομή επαίνων σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που κατάγονται από τα χωριά μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ροσκάς κ. Λεωνίδας Μυζήθρας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Φώτιος Κουλαρμάνης με το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστο Κουτρομάνο, ο πρόεδρος της Πανευρυτανικής κ. Αθανάσιος Σταμάτης με το μέλος του Δ.Σ. κ.Δημήτριο Φαλλή, ο πρόεδρος  του Μουσειακού Λαογραφικού Κέντρου Ευρυτανίας ο ΕΥΡΥΤΟΣ και αντιπρόεδρος της Πανευρυτανικής καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Ηλίας Ντζιώρας με τον  αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο  Καρλιάμπα,  η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Ελένη Ζαγανιάρη και ο αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ κ. Κώστας Αβράμπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: