Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη θρησκευτική εκδήλωση του Συλλόγου μας στη μνήμη της προστάτιδας του Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γερόντων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, Κεφαλληνίας 19 Κυψέλη και περιελάμβανε Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας που τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Κων/νος Βαστάκης στο ναό της Στέγης, που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Αναργύρους και στον Αγιο Νεκτάριο, μαζί με τον ιερέα π.Παναγιώτη Χαβάντζα - καταγόμενο εκ μητρός από τα Λεπιανά Ευρυτανίας- και ομιλία του π. Κωνσταντίνου Βαστάκη με θέμα τους Άγιους τους Ευρυτανίας.
Ακολούθησε προσφορά καφέ και μοίρασμα των άρτων στην αίθουσα της Στέγης.
Παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Ελ.Ζαγανιάρη και Βιργινία Μπλέντζα αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας του Μουσειακού Κέντρου Ευρυτανίας Ο ΕΥΡΥΤΟΣ και αντιπρόεδρος του συλλόγου φίλων Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κ. Ν. Καρλιάμπας, ο ιστοριοδίφης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κλαυσιωτών, του Μουσειακού Κέντρου και μέλος του Δ.Σ. της Πανευρυτανικής κ. Δ.Φαλλής.
Επίσης φέτος, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στους τρεις Ιερούς Ναούς της Αγίας Βαρβάρας που υπάρχουν στα χωριά του Συλλόγου μας: στην Αγία Βαρβάρα Ψιανών, στην Αγία Βαρβάρα Στουρνάρας και στην Αγία Βαρβάρα Καστανούλας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: